Zakelijke cloud vormen

Welke past bij u

Mocht u gebruik willen maken van zakelijke clouddiensten die worden aangeboden is het verstandig om uzelf eerst in te lezen. Zo bent u op de hoogte van de mogelijke risico’s en de voordelen van cloud computing.

Mocht u meer informatie willen van een professional sturen wij die graag bij u langs om uw potentiële zakelijke cloud oplossing in kaart te brengen. U kunt het bovenstaande nummer gebruiken of een persoonlijke offerte aanvragen, dan staan wij klaar om u verder te helpen.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Publieke of Public Cloud

Publieke clouddiensten zijn gebaseerd en gebouwd op een extern platform die de dienst aanbied voor iedereen. Zo kan iedereen gebruik maken van de cloud, men deelt als het ware alleen de infrastructuur en niet de data. Iedereen heeft zijn of haar eigen stukje cloud. Het risico hier is dat degene die de cloud faciliteert ook voor de beveiliging en het onderhoud zorgt. Dit heeft u dus nooit zelf in handen, echter worden publieke clouddiensten wel gebruikt door bedrijven die flexibel en nieuw werken stimuleren, het is namelijk een gemakkelijke en goedkope oplossing voor een dienst die altijd blijft doorontwikkelen.

Privé of Private Cloud

Een eigen cloud service gebouwd en beheerd binnen uw firma. Wanneer grote bedrijven snel willen schakelen en flexibel kunnen werken wordt de cloud beheerd door de eigen IT afdeling. Ook de beveiliging van de cloud is op deze manier in beheer van de firma. Helaas is er voor een privé cloud ook een eigen datacentrum nodig, waardoor deze clouddienst een erg kostbare is.

Hybride of Hybrid Cloud

Zoals het woord ‘hybride’ wellicht al verklapt, behelst deze clouddienst beide bovenstaande vormen. Vaak zijn er organisaties die gevoelige informatie binnen eigen muren willen houden, zo staat deze informatie dan (relatief) veilig binnen eigen muren en staat de overige data bij een externe partij. Andere organisaties willen de lijnen kort houden om rekenkracht optimaal te benutten, zo worden complexe tekenprogramma’s binnenshuis gehouden en de overige data elders opgeslagen. Het zijn voornamelijk grote bedrijven (meer dan 1000 werknemers) die volgens onderzoek van Neovise gebruikmaken van Hybride cloud diensten.

Veilig in de cloud

De veiligheid van uw zakelijke cloud oplossing heeft echter weinig te maken met wáár de data is opgeslagen. Lees hier meer over veiligheid in de cloud.

Back to Top