Zakelijke cloud opslag
Laat u adviseren:
0032 (2) 588 79 30

Cloud opslag voor uw bedrijf
Al uw data extra beveligd
Lokale of directe leverancier
Op basis van uw behoeften
Vergelijk bij Sales Channel
Advies? Spoed offerte!
Op maat gemaakte oplossing
Meerdere offertes

Spoed offerteOfferte aanvraag

Zakelijke cloud oplossingen

Werkt u al in de cloud omgeving?

Zakelijke clouddiensten voor bedrijven in België zijn in opkomst, maar wat is de zakelijke cloud? Of nog beter: waar is de cloud? De beste zakelijke cloud oplossing voor uw bedrijf is een zoektocht waarin wij u graag helpen, middels het contactformulier of een directe offerte aanvraag bent u binnen 15 minuten geholpen.

Heeft u interesse in hoe de cloud omgeving werkt of vraagt u zich af welke cloud vorm voor uw bedrijf van meerwaarde is? Dan kunt u hier alle informatie vinden omtrent zakelijke clouddiensten in België.

De zakelijke cloud, wat is dat?

In wezen is het niet meer dan het opslaan van data (digitaal) op het internet. Normaal gesproken slaat men data op de computer of fysieke server op, maar door gebruik te maken van clouddiensten slaat men het op in “digitale servers”. De cloud is in principe een metafoor voor het internet. Die metafoor is ooit ontstaan toen men mindmaps maakte en daarmee de omvang van het internet in kaart probeerde te brengen. Het internet blijkt echter zo omvangrijk dat de woorden en connecties die het internet maakt als een enorme wolk worden gezien. Aldus de cloud.

Voordelen van zakelijke clouddiensten

Een zakelijke cloud oplossing voor uw bedrijf kent tal van voordelen. Uw cloud omgeving is immers gemakkelijk op te schalen wanneer u met meer personeel gebruik wenst te maken van deze cloud omgeving. Mede hierdoor is het onnodig om nieuwe servers aan te kopen voor de benodigde capaciteit wat u zodoende veel geld bespaart. Hiernaast loopt u nooit het risico om data te verliezen, er worden immers altijd back ups gemaakt op andere servers. Wanneer u alleen werkt op uw eigen fysieke server en deze gaat kapot is uw data verdwenen. Ook kunt u middels de cloud gemakkelijk gebruik maken van Office 365, een zeer handig programma voor al uw office toepassingen.

Het grootste voordeel van een zakelijke cloud oplossing is echter nog niet benoemd. Dat is het gemak. Het gemakt dat u altijd en overal, vanaf bijna elk apparaat bij uw data kunt. Onderweg op uw mobiel, thuis op de laptop of op de zaak met de desktop, het maakt niet uit. U kunt altijd en overal inloggen op uw externe cloud omgeving. Uw data is zodoende altijd binnen handbereik.

Nadelen van zakelijke clouddiensten

Helaas heeft de cloud ook enkele nadelen. Het wisselen van leverancier is tamelijk lastig. Kies er dan ook voor om altijd cloud aanbieders te vergeleken alvorens u de keuze maakt. Sales Channel kan u altijd bij helpen.
Een ander nadeel is de veiligheid. Ondanks de goede beveiliging van de cloud is het nog steeds digitaal, dus zodoende altijd kwetsbaar. Hackers spenderen veel tijd in het kraken van cloud omgevingen, veelal zonder succes. Toch is er altijd een minimale kans der er ooit inbreuk kan worden gemaakt op uw gegevens.

Wanneer er echter wordt ingebroken op de cloud heeft dit vaak dezelfde oorzaak. Deze oorzaak is een zwak wachtwoord. Zolang u dus uw wachtwoorden regelmatig ververst is de kans op inbreuk op uw data nihil.

Voor een volledig overzicht van de voordelen en nadelen van de cloud klikt u hier.

Bent u overtuigd van de cloud en bent u benieuwd wat het voor u kan betekenen? Vraag dan uw persoonlijke offerte aan, of bel ons even op. Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 helpen wij u snel verder.

Clouddiensten
Back to Top