Collectieve energie

Voordelig inkopen in een groep, een oplossing voor u?

Collectieve energie is een initiatief van een groep bedrijven en/ of particulieren die een groepsaankoop realiseren met betrekking tot de energie. Zo kan er tegen voordelige tarieven energie worden afgenomen.

Bij collectieve energie voor bedrijven geldt natuurlijk: hoe groter de groep waardoor wordt afgenomen, hoe goedkoper de energie. Energiecollectief klinkt erg aantrekkelijk maar het heeft zowel voor- als nadelen, het is verstandig om deze even door te nemen alvorens u uw besluit maakt.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Voordelen en nadelen van collectieve energie.

Voordelen

  • Relatief goedkope tarieven door ‘kwantumkorting’/ groot inkopen
  • Door gedeelde tarieven ontstaat er bewustwording binnen het collectief
  • De energieleverancier/ maatschappij benaderd u, dit maakt het zoeken overbodig

Nadelen

  • Doordat niet alle energieleveranciers mee doen aan een energieveiling profiteert u alleen van het goedkoopste aanbod van de maatschappijen die meedoen aan de veiling
  • Vaak zijn er prijsverschillen per regio, daardoor kan het zijn dat bij een groot collectief niet iedereen het voordeligste tarief geniet
  • Deelname aan veiling is vaak niet gratis
  • Vaak wordt er maar een select scala aan energieproducten aangeboden

Deelnemen aan een energiecollectief

Voor deelname aan collectieve energie is het gebruikelijk dat u zich inschrijft bij een dergelijk initiatief. Neem echter, voordat u deze keuze maakt, de voordelen na nadelen betreffende een collectieve aankoop van energie door om er zeker van te zijn dat uw bedrijf ook daadwerkelijk zal gaan besparen. Door enkele variabelen bestaat namelijk de kans dat u geen besparing zult behalen uit de deelname aan de collectieve aankoop.

Naast de collectieve aankoop van energie is er in enkele delen in Vlaanderen ook de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen in collectief verband.

Benieuwd naar de opties voor uw bedrijf? Laat uw contactgegevens achter en wij zullen u binnen een kwartier contacteren.

collectieve energie
Back to Top