Groene energie, opwekken of kopen?

Voordelig en groen, vergelijk de aanbieders


Voordat er over het opwekken van groene energie wordt gesproken, is het verstandig eerst uit te wijden over de verschillen binnen groene energie. Want onder groene energie worden twee dingen verstaan: hernieuwbare energie en duurzame energie. Het verschil hiertussen is als volgt:

Spoed offerteOfferte aanvraag
  • Hernieuwbare energie is energie die wordt opgewekt uit bronnen die oneindig kunnen worden gebruikt zoals de zon, wind en water. Deze drie dingen zullen vast ‘eindig’ zijn, maar om het filosofisch debat uit de weg te gaan houden wij het simpel en stellen dat deze bronnen, voor onze levensduur en die van uw bedrijf, oneindig zijn.
  • Duurzame energie is energie die wordt opgewekt uit bronnen die ‘iet wat drukken’ op het milieu. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan bio massa, hiervoor zullen gewassen moeten worden gekweekt en verwerkt en dit vereist iets van deze wereld. Deze vorm van energie zal dus steeds weer moeten worden opgewekt.

Groene energie voor zakelijk gebruik is in trek, er is een duidelijke tendens te zien voor heel Vlaanderen ten opzichte van de rest van Europa. Iets om trots op te zijn.

Soorten Groene energie:

België is een land dat veel bedrijven huisvest die aan de frontlinie staan wat betreft groene, hernieuwbare energie. Deze bedrijven gaan de uitdaging omtrent groene energie aan op de meest creatieve en innovatieve manier. Er bestaan veel groene energiebedrijven die u kunnen helpen in de zoektocht naar de beste of de meest groene energie voor uw bedrijf. Wij hebben meer dan 100 partners door heel Vlaanderen waaronder een groot aantal groene energieleveranciers.

Het voordeel van milieu bewust ondernemen, of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met groene energie, is dat bedrijven samenspannen. Zo zijn de grootste firma’s bezig met groene energie en worden dit vanzelf voorbeelden voor de rest van de bedrijven. Wij zijn u graag van dienst als het gaat om het vergelijken van groene-energieleveranciers. Zo heeft u altijd de voordeligste oplossing en groene energie, want doordat wij zoveel partners hebben wordt het aanbod dat wij voor u creëren goedkoop middels ons collectief.

Wilt u uw bedrijf ook voorzien van groene energie? Of heeft u vragen over groene energie? Laat uw contactgegevens achter en wij helpen u binnen een kwartier verder

Back to Top