Eens per maand uw computer opruimen is gezond.

Een schone werkplek voor een beter leven

03 mei 2016 – De desktop of laptop is voor veel mensen het primaire instrument waar tegenwoordig mee wordt gewerkt. Een schone en opgeruimde computer zorgt voor overzicht en rust, echter wordt de dekstop of laptop van de meeste medewerkers bijna nooit opgeruimd. Stress en frustraties kunnen worden voorkomen met een grote schoonmaak, daarom hier een aantal tips voor een schone pc.

De befaamde inbox

Voor heel veel mensen is de e-mail inbox een groot struikelpunt. Allereerst is het verstandig om even stil te staan bij het instrument ‘email’. Want deze manier van communicatie is ontworpen om u te ontlasten door communicatie op snelle en efficiënte manier mogelijk te maken. Zo zou er gesteld kunnen worden dat wanneer uw mail een bottleneck wordt, er iets fout gaat. Sanebox is een handig programma dat op vergelijkbare (maar efficiëntere) wijze werkt als de tabbladen van Gmail.

Mails laten staan die belangrijk zijn is iets dat iedereen kent. Ze blijven staan tot er een antwoord komt, een project af is of om een andere reden. Sanebox zorgt ervoor dat dit niet meer hoeft. Er kan een mail (of in de BCC van de mail waar het om gaat) worden verzonden naar 1week@sanebox.com en na 1 week krijgt u een reminder. Zo wordt het postvak in schoon gehouden.

Social Media instellingen

Er bestaan erg veel sociale media kanalen en elk kanaal wil toegang tot uw gegevens. Welke gegevens dit zijn staat in de algemene voorwaarden die vaak zonder te lezen worden geaccordeerd. Mypermissions is een website die alles voor u bijhoudt. Zo is er overzicht in de chaos en de grote hoeveelheid sociale media die toegang hebben tot uw gegevens.
Alle data die tegenwoordig wordt verzameld is veel geld waard. Bedrijven die u toestemming geeft uw gegevens te bekijken/ tracken blijven dit dan ook doen tot u de toestemming stopzet. Mocht het belangrijk voor u zijn om dit binnen de perken te houden wordt er aangeraden om dit eens in de zoveel tijd te checken. Zo behoudt u controle en overzicht binnen uw digitale bestaan.

Mappenstructuur

Veel documenten op het bureaublad is wellicht handig voor de gebruiker zelf, maar wanneer andere mensen werk over moeten nemen omdat de gebruiker ziek is, worden die losse bestanden ineens erg vervelend. Een DMS (document management system) is hier natuurlijk een oplossing voor. Dit is echter een redelijk prijzige oplossing en het implementeren ervan kost gemiddeld 6 maanden tot 1,5 jaar. Het structureren van mappen op het bureaublad kan ook veel makkelijker. Het toekennen van een cijfer zorgt al voor een logische opvolging én voor overzicht. Zo kan een invaller ook gemakkelijk(er) navigeren in een zee van mappen en bestanden.

Digitaal & analoog

Een opgeruimde computer is, net als een opgeruimd huis lekker binnenkomen. Eenmaal opgestart of thuisgekomen heerst er rust en overzicht. Dit beïnvloed productiviteit en humeur op gunstige wijze. Dit geldt hetzelfde voor een bureau. Wanneer het bureau is opgeruimd, thuis alles staat alles aan kant en uw computer is opgeruimd, heeft u het gevoel van totale controle. Die zelfverzekerdheid en dat gevoel van orde maken het de meeste mensen mogelijk om meer uit hun zelf te halen dan wat er momenteel in zit.

Wanneer uw zakelijke laptop of desktop is verouderd kunt u hier een offerteaanvraag doen. Zo ontvangt u twee offertes, vrij van kosten, om te vergelijken en te zien welke computers het beste bij uw organisatie passen. Vraag een spoed offerte aan en wij bellen u op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur, binnen een kwartier op om uw wensen en behoeften te bespreken.

Contact opnemenOfferte aanvraag


Grote schoonmaak

Back to Top