IP telefooncentrale
Laat u adviseren:
0032 (2) 588 79 30

Voordelen IP telefooncentrale
Lagere tarieven
Makkelijk onderhoud
Meerdere gesprekken tegelijk
Vergelijk bij Sales Channel
Advies? Spoed offerte!
Op maat gemaakte oplossing
Meerdere offertes

Spoed offerteOfferte aanvraag

IP telefooncentrale

IP telefooncentrale, vraag een prijsopgave aan

De IP telefooncentrale, de VoIP gerichte variant van de traditionele telefooncentrale, is een steeds populairder wordend stuk hardware binnen Vlaanderen. Steeds meer bedrijven willen een IP telefooncentrale Offerte aanvragen, maar weten niet direct waar deze offerte het voordeligst uit zal vallen. Sales Channel helpt u in deze zoektocht.

Bent u benieuwd of een IP telefooncentrale ook voor uw bedrijf een goede oplossing biedt? Of bent u op zoek naar een offerte voor een IP telefooncentrale voor uw bedrijf? Neem contact met ons op en wij bellen u binnen een kwartier terug.
 

De IP telefooncentrale

Het elementaire verschil tussen de Traditionele telefooncentrale en de IP telefooncentrale is hoe het gesprek wordt opgezet. Bij de IP PABX is er nog steeds sprake van een lokale telefooncentrale met de hoge aanschafkosten. Echter worden de gesprekken gevoerd via de datalijnen waardoor de gesprekskosten lager liggen en er gemakkelijker meerdere gesprekken tegelijk gevoerd kunnen worden.

VoIP telefonie is mede door de grote kostenbesparing bezig met een opmars in Vlaanderen. Steeds meer bedrijven stappen over van de reguliere lijnen naar telefonie over de datalijnen. Dit levert een forse kostenbesparing op voor zowel de lijnkosten als de gesprekskosten. Een IP telefooncentrale is hierin een zeer belangrijk stuk hardware voor nagenoeg elk bedrijf dat gebruik maakt van VoIP.

Ondanks de hogere prijs voor de telefoontoestellen bij een IP centrale is het over het geheel gezien IP telefonie goedkoper dan de traditionele oplossing. Mede door deze grote kostenbesparing is IP telefonie een steeds populairder wordend fenomeen.

Voordelen en nadelen van een IP telefooncentrale

De IP telefooncentrale is de moderne optie voor de traditionele PABX. Enkele voordelen en nadelen van een IP telefooncentrale zijn hieronder voor u op een rij gezet.

Voordelen van een IP PABX

  • De tarieven voor het bellen via een internetverbinding ligt veel lager dan de tarieven van de reguliere vaste telefonie.
  • Een IP centrale is gemakkelijker in onderhoud.
  • Er kunnen gemakkelijker meerdere gesprekken tegelijk worden gevoerd.
  • Op de lange termijn is een fysieke IP telefooncentrale voordeliger dan een Hosted of Virtuele variant.

Nadelen van een IP telefooncentrale

  • Wanneer er een stroomstoring is, of een storing in de datalijnen, werkt de IP telefooncentrale niet.
  • De lijn kan bij een zwakke dataverbinding storen.
  • De telefoontoestellen voor een IP centrale zijn veel duurder dan bij een traditionele telefooncentrale.

Wenst u een offerte van een IP centrale voor uw bedrijf? Neem contact met ons op en wij bellen u binnen een kwartier terug.

IP telefooncentrale
Back to Top