Stap over naar Office 365 en wordt flexibel

Office 365, altijd en overal bij uw documenten

De meest voorkomende reden voor bedrijven om de overstap naar office 365 te maken is de flexibiliteit die het biedt. Het is een feit dat ieder bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week draaiende is. Afhankelijk van waar u zich, als werknemer, manager of eigenaar ook bevindt in die tijd – altijd – bent u gebonden en beperkt door de afstand tussen u en uw data.

Vakanties, business trips, beurzen, etc. Zolang er een mogelijkheid is om het internet te betreden kunt u met office 365 uw documenten bereiken en bewerken. Vandaar de flexibiliteit.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Andere grote spelers op deze markt zijn Apple met iWorks, Google en LibreOffice. Als u met macs werkt is Apple een mogelijkheid, maar als u windows draait kunt u, logischerwijs, beter voor een windows platform kiezen. Open office is een mindere vorm van het echte MSoffice en Apple biedt voor open office wel plugins om het met programma’s en applicaties die u draait te laten samenwerken, maar dit maakt het geheel niet gemakkelijker.

Google is in opkomst en voor jonge bedrijven aantrekkelijk, maar mocht u veel zaken doen met andere wat grotere bedrijven, is office toch het meest gebruikte pakket. Zo voorkomt u problemen met betrekking tot het uitwisselen van bestanden. Vaak worden hier wel oplossingen voor geboden maar een oplossing wijst op een probleem, terwijl dat probleem er in eerste instantie niet is als het gaat om office 365.

LiberOffice is een opensource software, dit is een prachtig pakket maar het is volgens veel bedrijven minder compleet dan dat office is. Zo is het bij office 365 voor mensen ook mogelijk om offline toegang te krijgen tot enkele tools. Daarnaast hoeven er bij office 365 geen extra pakketten te worden geïnstalleerd om tot het totaalpakket te komen dat Office biedt. Het kan dus allemaal wel, maar is iets omslachtiger.

Voordelen van Office 365

Door gebruik te maken van office 365 middels uw zakelijke cloud oplossing ontvangt u automatisch een groot pakket aan voordelen. Het begint al met de aanschaf van licenties, deze valt immers weg. U hoeft geen dure losse licenties te kopen voor uw medewerkers, u betaald immers maandelijks per user. Dit is ook gelijk het volgende voordeel. Een maandelijkse, overzichtelijke factuur op basis van de hoeveelheid gebruikers. Deze gebruikers kunt u ook nog eens aanpassen. De ene maand betaald u wellicht voor 20 medewerkers terwijl u drie maanden later voor 25 gebruikers betaald. Office 365 groeit gemakkelijk met u mee.

Het grootste voordeel is echter het gemak. U heeft altijd en overal, zolang u een internetverbinding heeft, toegang tot u documenten en office applicaties. Of u nu op uw mobiel werkt in de trein of thuis op de laptop, office 365 is altijd voor handen. Ook updates zijn geen enkel gedoe, deze worden automatisch voor u doorgevoerd door de leverancier van uw zakelijke cloud omgeving.

Nadelen van Office 365

De nadelen van Office 365? Daar kunnen we heel kort over zijn, dat zijn er heel weinig. Het is er eigenlijk zelfs maar één. U bent afhankelijk van het internet. Geen internet betekend geen office 365. Zorg dus altijd voor een werkzame dataverbinding, dan heeft u ook altijd verbinding met Office 365. Verder is Office 365 niet direct afhankelijke van een private cloud omgeving. Je kan namelijk ook gebruik maken van Office 365 op basis van SaaS.

Benieuwd wat Office 365 voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan uw persoonlijke offerte aan, of bel ons even op. Wij helpen u direct op weg naar uw Office 365 pakket.

Back to Top