Printer of copier
Laat u adviseren:
0032 (2) 588 79 30

Copier of printer?

  • Multifunctional copier
  • Multifunctional printer
  • Wat past bij uw behoeften?
Vergelijk bij Sales Channel

  • Advies? Spoed offerte!
  • Op maat gemaakte oplossing
  • Meerdere offertes

Spoed offerteOfferte aanvraag

Printer of een copier?

Kent u het verschil?

Tegenwoordig is het verschil tussen een multifunctional copier of een multifunctional printer (MFP) nihil. Elke verkoper kan u vertellen dat het aanzienlijk verschilt in kosten maar dit is volledig afhankelijk van uw printbehoeftes. Een printer of een copier, deze apparaten kunnen tegenwoordig scannen, faxen, kopiƫren en printen. Het grote verschil tussen de copier en de MFP zit hem voornamelijk in de kwantiteit.

Multifunctional copier

De multifunctional copier is tegenwoordig nagenoeg hetzelfde als een MFP. In tegenstelling tot vroeger is een copier nu niet alleen in staat kopietjes te maken maar ook kan er geprint en gescand worden met dit apparaat. Het grote verschil met de MFP zit hem in het gebruik. Copiers zijn in de aanschaf duurdere apparaten dan multifunctionele printers, ook is het onderhoud van een copier duurder dan die van een MFP.

Wanneer er echter gekeken wordt naar de gebruikskosten van een copier valt op dat deze aanzienlijk lager liggen. Hierdoor liggen de cost per click lager en is de copier voor een grootverbruiker interessanter dan een MFP. Ook is een copier in staat om A3 en A4 vellen te scannen waar een A3 vel voor een MFP vaak te groot is.

Multifunctional printer

De Multifunctional printer, ook wel bekend als MFP, is het perfecte apparaat voor de kleinere gebruikers betreffende printing. Doordat de aanschafprijs van een MFP lager ligt vergeleken de copier ligt de initiƫle investering lager.

Wanneer er dus alleen in kleine getalen wordt geprint zal dit verschil in aanschafprijs zodanig opwegen tegen de duurdere cost per click dat de MFP rendabeler is. Tevens heeft de MFP een hogere printsnelheid dan de copier en ligt de print kwaliteit ook meestal hoger door een hogere DPI (dots per inch).

Bent u benieuwd wel apparaat het beste past bij u in het bedrijf? Laat uw contactgegevens achter en wij helpen u binnen een kwartier verder.

Lease printer offerte
Back to Top