Proximus gaat snelheid 4G netwerk verhogen

Hogere snelheden door meer frequentiebanden

12 mei 2016 – Na de zomer gaat Proximus het bellen via het 4G netwerk mogelijk maken. Door de frequentiebanden te verhogen en te combineren kunnen er snelheden tot 1,1 Gbps gehaald worden. Dit staat ook wel bekend als 4G+.

Het oude netwerk

Momenteel maakt Proximus gebruik van 2X2 MiMo, dit is al 4G+ en hiermee worden snelheden tot 225 Mbps gehaald. Na de zomer wordt er nog steeds van de MiMo techniek gebruik gemaakt maar dan een 4X4 constructie. De techniek is geen 5G, maar eerder 4,5G volgens Proximus. De uitbreiding zal door klanten niet worden opgemerkt, de eerste toestellen die deze techniek ondersteunen komen namelijk pas later dit jaar op de markt.

De ontwikkeling is naast snelheid ook goed voor de verbinding van 4G op drukke plaatsen, deze zal beter en stabieler zijn. Hierbij kan worden gedacht aan evenementen of festivals waar straks iedereen ongestoord kan genieten van het 4G netwerk. De reden achter deze verhoging ligt ook aan de prognose dat er op festivals dit jaar zo’n 13 tot 15 terabyte aan mobiel verkeerd wordt verwacht.

Bellen via VoLTE

Voice over LTE, waar men kan bellen over 4G, heeft als voordeel dat gesprekken sneller worden gestart omdat een smartphone niet hoeft terug te schakelen naar 2G of 3G. De opstarttijd van een gesprek wordt bijna met de helft verminderd. Daarnaast kan met tijdens het bellen ook op het internet surfen via 4G, waar dat voorheen alleen kon met de snelheid die het gesprek had (2G of 3G).

Een vooruitgang wat betreft internetsnelheid, bereikbaarheid, geluidskwaliteit en in de toekomst voor nieuwe telefoons extra snelheid. Wat betreft VoLTE worden klanten op de hoogte gebracht per SMS maar hoeven zelf niets te ondernemen.

Overstappen

Tarieven van mobiele telefonie blijven fluctueren en wanneer een zakelijk contract afloopt is een vergelijk aan te raden. De kwaliteit, service en ook prijs kan vaak worden verbeterd en daarom kijken wij graag met u naar uw situatie. Heeft u vragen of liever advies? Vul een spoed offerte in en wij bellen u binnen 15 minuten terug op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 uur. U kunt ook contact met ons opnemen middels bovenstaand telefoonnummer.

Offerte aanvraag

Contact opnemenOfferte aanvraag


proximus 4g

Back to Top