Server kopen voor zakelijk gebruik

Waar stalt u uw data?

Een server kopen, een zeer belangrijk punt voor uw zakelijke dataopslag en onmisbaar in het merendeel van alle bedrijven. De toegankelijkheid tot de data is binnen veel bedrijf een zeer belangrijk agendapunt, hetzij de optimalisatie van de cloud ofwel de aanwezigheid van fysieke servers. Dataopslag is nog nooit zo belangrijk geweest als tegenwoordig.

Een server kopen, huren of leasen voor uw bedrijf? U kunt bij ons uw server offerte aanvragen en wij helpen u binnen een kwartier verder.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Soorten servers

Er is momenteel een divers aanbod aan servers binnen de zakelijke markt. Een van de hards groeiende opties voor dataopslag is de cloud. Binnen de cloud maakt u gebruik van virtuele servers waar u altijd bij kunt. Zodoende is uw data altijd binnen handbereik.
Naast de cloud zijn ook de fysieke servers nog steeds een zeer aantrekkelijke optie. Zo vallen Blade servers, rack servers en tower servers tot de vele mogelijkheden binnen de markt der servers.

Tower servers
Tower servers zijn de minst geavanceerde en minst onderhoud behoevende variant onder de servers. Dit model behoeft geen speciale data kamer en is gemakkelijk te installeren. Alle data is opgeslagen op één algemeen punt en gemakkelijk op te vragen.

De tower server is ideaal voor de kleinere bedrijven en is qua kostprijs ook de voordeligste in de aanschaf.

Rack servers
Een rack server is speciaal ontworpen om binnen een bepaald server chassis geschoven te worden. Binnen dit rack server chassis kunnen meerdere rack servers worden geschoven. Dit komt de mogelijkheden tot uitbreiden enorm ten goede aangezien een server gemakkelijk kan worden toegevoegd.

Ondanks de hogere kostprijs vergeleken de tower servers bieden de rack servers meer praktische opslag en ook betere mogelijkheden tot uitbreiding. Zeer geschikt voor de middelgrote bedrijven.

Blade Servers
Blade servers, de meest moderne soort servers op de markt zitten net als de rack servers in een zogeheten server chassis. Dit chassis, beter bekend als de blade enclosure. Blade servers zijn de snellere, compactere maar ook duurdere optie vergeleken de rack servers. Heeft u weinig ruimte voor serveropslag maar wel een groot budget? Dan zijn de blade servers de beste optie voor u.

Benieuwd naar de opties voor uw bedrijf? Of wilt u graag een server kopen, huren of leasen? Laat uw contactgegevens achter en wij helpen u binnen een kwartier verder.

server kopen zakelijk
Back to Top