Proximus investeert 3 miljard in een nieuw netwerk

Het nieuwe netwerk van Proximus moet 85% van de Belgische bevolking een snellere verbinding opleveren

23 december 2016 – Het netwerk project van Proximus dat bekend staat als: ‘De grote Netwerf’ loopt over een periode van 10 jaar. Met dit project wil Proximus een groot deel van de Belgische bevolking glasvezelverbinding geven. Het project gaat Proximus ieder jaar een miljard euro kosten.

Meer betalen bij Telenet

Telenet investeert ook in het huidige netwerk. Hierdoor gaat de telecomprovider in de nabije toekomst de tarieven verhogen. Telenet wil een investering van 500 miljoen euro verspreid over 5 jaar implementeren. Hierdoor moet de bandbreedte van het netwerk meer dan verdubbelen.

Vermeerdering van dataverkeer

Iedere 18 tot 24 maanden verdubbelt de data die verstuurd wordt via de netwerken. Een boosdoener op dit gebied is de ultra high definition televisie (UHD). Deze dienst wordt aangeboden door online media bedrijven zoals Netflix en Amazon. Dit komt doordat de prijs van een UHD televisie is gedaald en de UHD televisies zijn toegenomen in populariteit. Een UHD kanaal neemt 20 megabit per seconden in beslag. Video gesprekken zijn de laatste tijd aan het toenemen. Via de applicatie WhatsApp kan nu ook via videogesprekken worden gecommuniceerd, dit vergt echter veel bandbreedte.

Noodzaak

Door deze vermeerdering van data is het noodzakelijk dat het netwerk wordt verbeterd. Wanneer dit niet gebeurt dan kan het zijn dat grote dataopstoppingen ontstaan. Deze data opstoppingen kunnen ervoor zorgen dat bepaalde huizen geen verbinding hebben met het netwerk.

Sales Channel

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf op het gebied van zeer snelle verbinding? Heeft u bedrijf behoefte aan een op maat gemaakte offertevergelijking op het gebeid van telecom? Naast telecom doen wij dit op nog meer gebieden. Vul een spoed offerte in om binnen 15 minuten terug te worden gebeld op werkdagen tussen 09:00-17:00 uur, of een reguliere offerte. Contact opnemen kan ook middels bovenstaand telefoonnummer.

Contact opnemenOfferte aanvraagSneller internet voor België

Back to Top