Soorten printers

Kent u de verschillen?

Aan de hand van uw bedrijfsprofiel en printing behoefte kunt u bepalen welk soorten printers het meest geschikt zijn voor bij u in het bedrijf. Wij zetten hieronder ook de meeste soorten printers voor u op een rij om de zoektocht naar het correcte apparaat te vergemakkelijken.

Mocht u echter toch nog vragen hebben of wenst u een offerte op maat betreffende een van de soorten printers? Laat uw contactgegevens achter en wij nemen binnen een kwartier contact met u op.

Spoed offerteOfferte aanvraag

De meest gebruikte soorten printers op de markt zijn momenteel:

Alle soorten printers hebben hun eigen voor en nadelen, welke u kunt bekijken wanneer u op één van de bovenstaande links drukt. Er zijn enkele variabelen van invloed op welke printer het beste binnen uw organisatie past.

Soort gebruik

De variabelen die het soort printer bepalen zijn onder andere het type afdrukwerk en de printkwantiteit. Wanneer u voornamelijk tekst documenten afdrukt is de reguliere inkjet printer een van de meest gebruikte opties. Zodra de kwantiteit van het printwerk echter zeer sterk stijgt wordt de zwart-wit laser printer een aantrekkelijkere optie.

Bij kleur documenten is er iets soortgelijks gaande. Wanneer u in kleine getalen print is de inkjet een interessant optie maar zodra u meer afdrukt is de kleuren lasterprinter de betere optie.

Wanneer u voornamelijk afbeeldingen afdrukt is niet alleen de printer belangrijk maar ook het papier waarom dit wordt gedrukt. Over het algemeen is ook hier de inkjet printer voor het lagere verbruik en de kleurenlaser voor het grotere werk. Wanneer u echter voornamelijk HD afbeeldingen afdrukt is de Inkjet ook voor het grotere gebruik een goede optie. Dit ligt ook aan het gebruikte papier en DPI (dots per inch).

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van MFP’s zijn er zowel inkjet multifunctional printers als laser multifunctional printers.

Wanneer u op zoek bent naar één of meerdere nieuwe printers voor uw bedrijf, laat dan uw contactgegevens achter. Wij zullen u binnen 15 minuten contacteren.

Soorten printers
Back to Top