Soorten telefooncentrales
Laat u adviseren:
0032 (2) 588 79 30

Verschillende soorten:
Traditionele centrale
IP telefooncentrale
Hosted VoIP centrale
Vergelijk bij Sales Channel
Advies? Spoed offerte!
Op maat gemaakte oplossing
Meerdere offertes

Spoed offerteOfferte aanvraag

Soorten telefooncentrales

Welk soort telefooncentrale is perfect voor uw bedrijf?

Telefooncentrales, ze zijn er in allerlei soorten en formaten, maar hoe weet u nou eigenlijk welk soort telefooncentrale voor uw bedrijf het meest geschikt is? Wat zijn überhaupt de verschillende tussen de diverse soorten? Hieronder zetten wij de voordelen en nadelen van verschillende soorten Telefooncentrales, ook bekend als PABX, op een rij.

Wenst u echter meer informatie? Laat dan uw contactgegevens achter en wij bellen u binnen een kwartier terug.

Momenteel zijn er vier verschillende soorten telefooncentrales op de markt, hierin zijn uiteraard nog grote verschillen in types en formaat, echter zijn dit de hoofdsoorten:

De traditionele telefooncentrale
De traditionele telefooncentrale is momenteel nog steeds de meest gebruikte telefooncentrale in Vlaanderen. Dit, enigszins ouderwetse, stuk hardware zorgt ervoor dat gesprekken gemakkelijk doorgeschakeld of omgeleid kunnen worden. Het is de enige soort telefooncentrale die momenteel nog niet wordt gebruikt voor VoIP telefonie.

De IP telefooncentrale
De IP telefooncentrale is de modernere variant van de traditionele telefooncentrale. Het is, net als de traditionele telefooncentrale, een fysiek op locatie aanwezige telefooncentrale. Het verschil zit hem echter in de manier van verbinden. Een IP PABX maakt namelijk geen gebruik van de reguliere telefonielijnen zoals de traditionele PABX. De IP PABX stelt uw bedrijf is staat VoIP gesprekken te voeren.

De Virtuele telefooncentrale
De virtuele telefooncentrale is de minder uitgebreide variant van de hosted VoIP centrale. De virtuele telefooncentrale stelt uw bedrijf in staat om door middel van een online telefooncentrale gesprekken door te schakelen, om te leiden en in de wacht te zetten. Veelal geïntegreerd in de cloud omgeving.

De Hosted VoIP centrale
De Hosted VoIP centrale is momenteel de meest moderne en snelst groeiende soort telefooncentrale op de markt. Het is, net als de virtuele telefooncentrale, een online PABX die ofwel gedeeld wordt met andere bedrijven of geheel voor eigen gebruik ter beschikking is.Evenals de Virtuele telefooncentrale is de Hosted VoIP centrale een oplossing die veelal wordt geïntegreerd in de cloud omgeving Ook beschikt een Hosted VoIP centrale over meer potentiële opties dan een virtuele telefooncentrale, zoals bijvoorbeeld voicemail, conference calls, keuzemenu’s en unified messaging (voicemail to mail).

Benieuwd welke telefooncentrale de beste optie is voor uw bedrijf? Laat uw contactgegevens achter en wij nemen binnen 15 minuten contact me u op.

IP centrale offerte
Back to Top