Switch kopen voor zakelijk gebruik

Hoe sterk is uw netwerk?

Een netwerk switch is een intelligente verdeelkast die wordt gebruik voor het opzetten van een Local Area Netwerk, beter bekend als LAN. Binnen dit netwerk wordt een gedeelde verbinding tot stand gebracht wat wordt gebruikt om onderling informatie uit te wisselen. De switch is hierin een intelligente spil wat gericht informatie naar een aantal aangesloten apparaten verstuurt in plaats van informatie naar alle aangesloten apparaten te sturen.

Benieuwd wat een netwerk switch binnen uw bedrijf kan betekenen of wilt u een zakelijke switch kopen voor uw bedrijf? Laat uw contactgegevens achter en wij helpen u binnen een kwartier verder.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Soorten switches

Er zijn diverse soorten switches op de zakelijke markt, de hoofdgroepen waar deze onder vallen zijn de unmanaged switch, de managed switches en de smart managed switches. Bij een switch kopen is het verstandig om hier rekening mee te houden. Voor de kleinere, simpelere netwerken is een unmanaged switch voldoende, deze stuurt de pakketten regulier door zonder enige vorm van prioriteit te geven. Vergeleken de managed switch is de unmanaged switch plug to play en verder niet instelbaar, in tegenstelling tot de managed switch die naar behoefte ingesteld kan worden.

Managed switches daarentegen zijn de gecompliceerdere variant van de unmanaged switch. Deze zijn in staat om pakketten met prioriteit voorrang te verlenen zodat de belangrijkste datastroom soepel verloopt. Ook is het met een managed switch mogelijk om bepaalde delen van de organisatie af te schermen of om eventueel het internet op sommige momenten van de dag te blokkeren. Kortom, een managed switch heeft vergeleken de unmanaged variant een veel groter scala aan mogelijkheden waardoor het een zeer veelzijdig apparaat is. De managed switch is voornamelijk voor de grote bedrijven, die veel opties willen om het netwerk te beheren, de beste optie.

De smart-managed switch is de tussenweg tussen de unmanaged en de managed switches.Ze beschikken over meer opties dan de unmanaged switch maar hebben maar beperkte mogelijkheden tot aanpassen. Zeer geschikt voor het opzetten van een netwerk en goedkoper in de aanschaf vergeleken een managed switch.

Binnen de diverse soorten switches is er ook nog een verschil tussen 10/100 Mbps ethernet switches en Gigabit ethernet switches. Dit heeft te maken met de snelheid waarmee data wordt verspreid binnen het LAN netwerk. Een Gigabit ethernet switch is 10 keer sneller dan een 10/100 Mbps switch.

Benieuwd welke zakelijke switches het beste passen binnen uw bedrijfsinfrastructuur? Of wilt u graag een persoonlijke switch kopen speciaal voor uw bedrijf? Laat uw contactgegevens achter en wij helpen u binnen een kwartier verder.

switch kopen zakelijk
Back to Top