Veilig in de cloud werken

De hoe en wat omtrent de zakelijke cloud oplossing

Een veilige zakelijke cloud oplossing. Een factor waar uw leverancier voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Het overige deel, dat is aan u. Wellicht is dit zelfs het grootste deel. Dit is te danken aan de kracht van uw wachtwoord. Veel bedrijven veranderen hun wachtwoord immers te weinig of maken hem veel te makkelijk. Een gemakkelijke opening voor hackers of zelfs boze oud medewerkers. Zorg dan ook voor een periodieke verversing van uw wachtwoorden. Zo werkt ook u, veilig in de cloud.

Spoed offerteOfferte aanvraag

U bepaalt uw veiligheid grotendeels zelf.

Wat bedoelen we hiermee? Dat is vrij simpel. U heeft zelf één van de grootste verantwoordelijkheden betreffende de veiligheid van uw zakelijke cloud oplossing. U bent immers degene die het wachtwoord maakt, beheert en aanpast. Wachtwoorden zijn er immers, althans volgens hackers, om te kraken. Gemakkelijke korte wachtwoorden zonder variatie in hoofdletters, cijfers en leestekens zijn hierbij een gemakkelijke prooi.

Het hoeft ook allemaal niet direct heel moeilijk te zijn, wanneer u al gebruik maakt van één à twee hoofdletters, een leesteken en een cijfer is het wachtwoord al moeilijk genoeg. Wanneer u deze ook nog eens maandelijks, of het liefst wekelijks aanpast is de kans dat uw wachtwoord wordt achterhaald al minimaal.

Gebruik een beveiligde verbinding

Als u gebruik maakt van uw zakelijke cloud oplossing is het belangrijk dat u gebruik maakt van een veilige verbinding. Hoe weet zo’n veilige verbinding heeft? Dat kunt u gemakkelijk zijn in uw adresbalk. U ziet namelijk vaak HTTP of HTTPS voor uw adresgegevens staan. HTTPS betekend dat u gebruik maakt van een secure lijn, veilig dus. Zorg er dan ook altijd voor dat u dit ziet staan alvorens u data opslaat of opent. Zodoende is deze data in ieder geval encrypted.

Let meer op uw personeel dan op hackers

Een apart statement maar wel een naar waarheid. Men komt vaak in aanraking met de wachtwoorden van collega’s, soms om even snel wat voor de andere te doen, soms door nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid kan er echter wel voor zorgen dan zo’n wachtwoord, per ongeluk, word gelekt. Het wordt dan ook geadviseerd om hiervoor bepaalde regels of procedures voor op te stellen. Dit kost helaas wat tijd en het kan sommige processen deels vertragen. Echter, de voordelen van de cloud wegen hier sterk tegenop.

Wenst u ook een veilige cloud oplossing voor binnen uw bedrijf? Vraag dan uw persoonlijke offerte gemakkelijk en snel aan. Even bellen kan natuurlijk ook, op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 staan wij voor u klaar.

Back to Top