Voor- en nadelen van de cloud

Heeft een zakelijke cloud oplossing ook een voordeel voor u?

Een zakelijke cloud oplossing kan voor veel bedrijven een groot voordeel vormen, het zorg voor een simpele en efficiënte indeling van uw netwerk en is altijd bereikbaar. Toen de cloud omgeving verscheen werd het door vele critici beschouwd als een nieuwe techniek die het waarschijnlijk niet zou halen.

Tegenwoordig wordt cloud computing door multinationals en MKO’s gebruikt en beschouwd als waardevol onderdeel van het bedrijf. Om die reden is het ook belangrijk om eerst eens te kijken naar de na- en voordelen van de cloud in een zakelijke omgeving.

Spoed offerteOfferte aanvraag

Kosten besparend

Dit is gelijk het grootste voordeel van het overstappen naar de zakelijke cloud omgeving. Dit voordeel wordt gehaald uit de eliminatie van de aankoop van fysieke servers en de software die u nodig heeft voor uw bedrijf. Bij een clouddienst huurt u als het ware de omgeving en kunt u onderhandelen over de prijs van zowel de omgeving als de software die u daarop draait.

Een clouddienst is een goedkopere oplossing ten opzichte van een traditionele aankoop van uw IT omgeving. Daarnaast is een ander voordeel van de cloud dat er opschaalmogelijkheden zijn geïmplementeerd waardoor het nog aantrekkelijker is geworden om een clouddienst in de hand te nemen. Het wegnemen een initieel aankoopbedrag om dit vervolgens te vervangen voor een maandelijks bedrag is voor veel bedrijven een voordeel. Het biedt u namelijke een kans om zo de cashflow te reguleren en controleren.

Altijd beschikbaar en gemakkelijk

Waar u zich ook bevindt, een publieke clouddienst biedt u altijd en overal toegang tot uw bestanden en data. Mochten er meerdere gebruikers in verschillende landen zijn, gescheiden door verschillende tijdszones, kunnen ook deze mensen altijd op dezelfde cloudserver. Hierdoor is er een duidelijke trend te zien in de manier waarop er wordt samen gewerkt. Men kan altijd en overal bestanden aanpassen, delen en lezen.

Daarnaast is de bereikbaarheid afhankelijk van de continuïteit die de cloud leverancier biedt. Het heeft voor een leverancier de hoogste prioriteit om de clouddienst altijd in de lucht te houden. Als deze niet toegankelijk is, gaat dit direct ten koste van de kwaliteit van de dienst. U kunt er dus van uit gaan dat uw cloud provider er alles aan doet om altijd in de lucht te zijn. Bij stroom uitval zijn er altijd back-up opties die direct worden ingezet.

Gemakkelijk te herstellen fouten, goede backups

De back-ups die tegenwoordig worden gemaakt op clouddiensten zijn zeer betrouwbaar. Dit punt is, naast het altijd beschikbaar zijn, voor een cloud leverancier het belangrijkst om te waarborgen. In sommige gevallen wordt de cloud zelfs gebruikt als een back-up voor bedrijven die hun data op fysieke servers hebben staan. Wanneer er zich dan een fout voor doet wordt de data hersteld via de cloud.

Milieuvriendelijk in de cloud

Is de cloud milieuvriendelijk? Ja. Althans, het is milieuvriendelijker dan wanneer er een volledig IT netwerk en infrastructuur wordt uitgelegd. Het heeft minder hardware en overige onderdelen nodig en het bespaard dus in zowel materiaal als energie. Alle beetjes helpen om deze wereld schoner te maken.

Opschaal mogelijkheden/ schaalbaarheid en prestatie

De schaalbaarheid van een zakelijke cloud oplossing is voor veel bedrijven een van de redenen om over te stappen. Het is een ingebouwde en vaak standaard mogelijkheid die bij uw clouddienst wordt geleverd. Een bedrijf groeit en krimpt door de jaren heen, voorheen werden er servers aangekocht en weggegooid, overbodig gesteld of er kwamen juist servers te kort. Met werken in de cloud kan er direct worden opgeschaald of juist afgeschaald indien nodig. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele softwarepakketten binnen de cloud omgeving zoals Office 365.

Uw zakelijke cloud leverancier is verantwoordelijk voor de prestatie van de omgeving. Dit betekend dat de leverancier altijd up-to-date hardware en software moet gebruiken om uw programma’s vlot te laten lopen. Uw contact met de leverancier is hierbij belangrijk. Als u meer rekenkracht nodig heeft moet hier een oplossing voor gevonden worden door uw leverancier.

Snel geïmplementeerd

Over het algemeen is een cloud system snel geïmplementeerd, dit is ook een van de unique selling points. Het is echter wel zo dat als u uw gehele systeem over wilt zetten naar de cloud, daar een goed gecontroleerd proces aan vooraf moet gaan. Daarnaast is het toevoegen van een nieuwe gebruiker direct gerealiseerd, er zijn geen wachttijden voor.

De opslagcapaciteit is groot

Een PC of desktop heeft een beperkte opslagcapaciteit, waar deze bij een zakelijke cloud oplossing bijna oneindig is. Zorgen over het volraken van een PC of het trager worden van uw PC heeft u niet bij een clouddienst. Ook de frequentie van het vervangen van laptops, desktops en PC’s komt hierdoor lager te liggen.

Apparaten en locaties, het kan overal

Het nieuwe werken wordt steeds populairder, men heeft tegenwoordig vaak een smartphone, laptop of tablet en gebruikt deze apparaten overal. Of u nu thuis werkt, op het station staat, in een ander land zit of op werk bent. Zelfs als de stroom op werk is uitgevallen en uw mobiel doet het nog, kunt u uw bestanden bereiken op uw smartphone door middel van de cloud omgeving. De regel om smartphones niet op werk te mogen gebruiken wordt hiermee ook geëlimineerd (nu hopen dat u niet de eigenaar, maar een werknemer, bent als u dit leest).

Vele internationale bedrijven maken om deze argumenten veelvuldig gebruik van een gepersonaliseerde zakelijke cloud oplossing. Wenst u er ook gebruik van te maken? Vraag dan uw persoonlijke offerte aan, of bel ons even op. Op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 staan wij paraat om u verder te helpen. Ook voor u is werken in de cloud mogelijk, gemakkelijk en snel.

Back to Top