Hackers en het bedrijfsleven

Waarom wordt een hack uitgevoerd?

4 oktober 2016 – In de zakelijke wereld komt het steeds vaker voor dat een bedrijf schade ondervindt van een hack of aan een aanval via het internet. De reden dat een hack wordt uitgevoerd ligt meestal bij de hacker. Deze hacker wil informatie achterhalen of schaden aanrichten bij een website. Dit wordt veelal gedaan voor geld of uit persoonlijke overwegingen; de hacker kan een werknemer zijn welke het bijvoorbeeld niet eens is met de beleidsvoering. Een andere reden is dat de hacker wraak wil nemen omdat hij in het verleden benadeeld is door de organisatie van de website.

Vaak werken cybercriminelen niet alleen

Net als ieder ander mens willen hackers samenwerken omdat zij samen over meer expertise en computerkracht beschikken, hierdoor kan het hacken sneller en efficiënter worden uitgevoerd. De hackers hebben een voorkeur om elkaar eerst offline te ontmoeten voordat ze online gaan samenwerken. Ze ontmoeten elkaar op verschillende plekken, dit zijn meestal plekken waar veel criminelen samen komen. Dit kunnen sociale plekken zijn zoals in de kroeg of in een sportschool maar het kan ook dat zij elkaar ontmoeten in de gevangenis.

Welke schade kan worden aangericht tijdens een hack?

De meest voorkomende diefstal of schade die worden geleden door een online hack zijn als volgt:

  • Reputatie schade
  • Diefstal of verlies van persoonlijke informatie
  • Schadebeperking en de kosten die hierbij horen
  • Verlies van vermogen
  • IP of andere data diefstal

Wat is een DDos aanval?

Een van de meest voorkomende aanvallen die worden uitgevoerd op bedrijven zijn: ‘DDos’(Distributed Denail of Service) aanvallen. Deze aanvallen worden door meerder computers uitgevoerd om de server van een website te overbelasten voor een bepaalde tijd. Tijdens deze overbelasting is het meestal niet mogelijk om verbinding te maken met de desbetreffende website. Verder kunnen malware en Trojaanse paarden veel schade aanrichting in een database of op een website.

Neem geen risico

Tegenwoordig kunnen veel bedrijven meekijken in uw online en offline activiteiten. Zorg ervoor dat informatie en teksten fysiek worden gedocumenteerd zodat hackers en andere privacy schenders dit niet kunnen inzien. Klik hier voor de mogelijkheden op printer gebied of vraag een spoed offerte aan zodat u gelijk kan worden geholpen door de werknemers van Sales Channel.

Offerte aanvraag

Contact opnemenOfferte aanvraag


hackers

Back to Top