Werken in een 100% Belgische cloud: nu mogelijk

Dimension Data en Win lanceren samen de clouddienst Win Cloud One. Een clouddienst die 100% Belgisch is. Volgens CEO van Win is het de eerste dienst die volledig in België draait.

In de Belgische wolken

Dimension Data is een internationale speler op de informaticamarkt. Samen met Win gaan ze nu een volledig Belgische cloud oplossing aanbieden. De service wordt gehost in het Tier III datacenter in Villers-le-Bouillet. Deze dienst lijkt heel erg op de bestaande services van Dimension Data maar het grote verschil is dat er enkel gebruik wordt gemaakt van een Belgisch netwerk en een Belgisch datacenter.

Alles is Belgisch

Deze cloudoplossing is helemaal Belgisch, de opslag van de data gaat niet naar- of via het buitenland. Maar ook het netwerk, de customer support en de hulp bij toepassingen wordt gedaan door hetzelfde bedrijf.

De CEO van Win, Philippe Naelten, zegt dat door de multi-tenant aanpak en de mpls-technologie gegarandeerd kan worden dat alleen de Win-sklanten toegang hebben tot de cloud en dat de best mogelijke beveiliging is geïnstalleerd. Doordat er sprake is van één enkel datacentrum is de beveiliging een stuk makkelijker te regelen en de continuïteit beter te garanderen.

Internationale expertise

Dimension Data denkt haar marktaandeel flink te kunnen uitbreiden. Op dit moment is al 11% van de 350 grote bedrijven bezig met werken in de cloud. Deze puur Belgische cloud oplossing zal best groot kunnen worden onder Belgische bedrijven.

Pierre Dumont, van Dimension Data België, meldt dat de snelheid van drie maanden waarin dit cloud project is opgezet, te danken is aan de internationale expertise van Dimension Data. Win Cloud One zal vanaf september beschikbaar komen.

Externe dataopslag en werken in de cloud is de toekomst. Bent u benieuwd welke vorm van zakelijke cloud geschikt is voor uw bedrijf? Vul een offerteformulier in. Wij nemen dezelfde dag nog contact met u op.

Offerte aanvraag

Contact opnemenOfferte aanvraag


belgische cloud

Back to Top